Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Hela tiden så

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2013-08-23 09:26

Och så hittade jag då ett par glasögonbågar jag gillade. Det är alltid lika (lätt) ångestframkallande att skaffa nya bågar. De där ska man ju ha mitt i ansiktet dag ut och dag in i flera år. Så jag väljer med omsorg.

En gång hade jag egentligen inte råd att skaffa nya glasögon, men de gamla fungerade inte längre och jag gick till en optiker som inte var den poppigaste precis och köpte ett par gulaktiga bågar som jag aldrig tyckte om. De skavde på näsan i flera år.

Sen skaffade jag mig ett par röda som gav mig komplimanger.
– Du ser ut som Femina, sa en kollega.

Ladidá!

Och nu får jag med ett bra fodral som jag kan ha läsglasögonen i. Snyggt. Och det står Tom Ford på det, men det har jag inte funderat en sekund på. Men min vän H ser det och säger:
– Va! Har du, av alla, ett par Tom Ford-glasögon?

Eftersom jag inte alls har funderat på vem som designat bågarna, blir jag lika förvånad som H.
– Hur så? säger jag.

Då visar hon mig reklambilder för Tom Fords herrparfym.

Ysch!

Att man alltid ska behöva vara så aktiv; hålla reda på allt, alla prylar, alla inflytelserika mäns sexistiska utfall, alla elbolagsavtal, alla grejer allt.

Jag lyckades att snabbt skrapa bort Tom Ford, med nageln, från fodralet, men vill inte att nån ska tittat i det, för där står det minsann en gång till och på bågarna sitter det små guldiga märken bakom öronen. Bakom öronen i alla fall. Må herr Ford känna sig förvisad.

Alternativ!

  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1039