Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Å, så skönt!

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2014-04-06 09:39
Det är alltid skönt med förlåtelse. Nåd. Befrielse från dåligt samvete.

I dagens tidning får man 21 råd om hur man kan minska klimatförändringarna. De flesta känner jag till och försöker jag tillämpa: äta mer vegetariskt, åka kollektivt, återvinna, laga saker osv.

Men där finns, till min stora tillfredsställelse, en sak jag gör men inte alls av klimatskäl. Jag jobbar inte heltid. Hu!

Om man jobbar 80% kommer man att konsumera mindre och minska sina utsläpp med 1,5 ton koldioxid om året, står det.

Jag jobbar 80% för att ha tid att skriva, åtminstone lite, och för att ha en buffert när det hysteriska arbetstempot och den tunga arbetsbelastningen och de stora kraven på mig som den som ska fixa omöjliga saker blir mig övermäktiga och jag bara bara måste ha en dag till i veckan att hämta mig på.

Under hela den tid jag gjort så har jag haft dåligt samvete. Den tiden har sammanfallit med alliansens regeringsperiod: Arbetslinjen arbetslinjen arbetslinjen. Reinfeldt har stått där och hött med fingret som en annan spökluther: Och usel pension kommer jag att få. Så får man inte göra! Absolut inte. Äventyra ekonomin. Fy fy!

Inte ens om jag vore sjuk eller arbetsoförmögen av vilket skäl som helst ska jag ha fått tänka mig att arbeta mindre och absolut inte om jag är en fullt frisk person. Att inte arbeta full tid är en skam.

Men inte längre! Så skönt! Nu ska jag njuta av mitt nya goda samvete.  • Kommentarer(2)//bloggen.sigbritternald.se/#post1110