Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Inget för nördar

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2014-10-30 09:25
Lokaltidningen rapporterar ofta om forskningsrön eftersom den bland annat bevakar ett universitet. Och där förekommer alltså inte bara intriger och maktkamper utan också en väldig massa forskning.

De senast rapporterade nyheterna handlar om medicinsk forskning – att om kvinnor dricker för mycket mjölk kommer de att bryta benen oftare och dö tidigare, och om man sover dåligt kommer man att bli dement tidigare.

(Se där – två saker att få dåligt samvete för: 1. För att man gick på reklamen "mjölk ger starka ben" och den gamla svenska bondtraditionen att dricka mjölk till maten. 2. För att man på grund av stressigt jobb och hormonfluktuationer inte kan låta bli att vakna klockan tre ett par gånger i veckan och sen inte lyckas somna om.)

Det handlar ofta om medicin (allmänintresset Allmänintresset, antar jag) och astronomi (o, dessa fantastiska omständigheter lilla vi lever mitt i), men jag vet ju med bestämdhet att det också forskas om små pronomen eller nån död författares sätt att skriva på och sånt.

Att skylla på obefintligt allmänintresse när det gäller språket är tokfel. Se sånt liv det kan bli om hen! Och börjar bli om en istället för man.

Nä, en får vänna se te Språktinninga istället. (spraktidningen.se)

  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1165