Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Men andra präster jag känner pratar om att på nästa valdag är det bra predikotexter

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2014-12-05 09:51
Den vikarierande partiledaren i SD håller presskonferens och talar talar talar om den enda fråga som egentligen intresserar partiet – invandringen, innan han avslöjar hur de ska rösta.

Hans tal låter mekaniskt; som om man skulle kunna – när han slutat – vända på honom, trycka på en knapp i ryggen och få honom att omedelbart börja om igen.

Det får mig att tänka på en präst jag känner till. Han lär ha uttryckt att hans ideal var Fidel Castro. Det handlade om talen han höll. Castro kunde stå timme ut och timme in och tala till folket.

Det var det fina och det skulle den här prästen också vilja göra – få predika timme ut och timme in för folket. Utan att nån sa emot, tror jag att han önskade, utan att behöva lyssna. Lägga en blöt filt av ord och åsikt över alla, nåt som alla sorts totalitära viljor åstundar.

Det var alltså en, säg en fråga, som var ödesfrågan för vår framtid – invandringen.

Allt prat om detta extra val och allt som hör dit fyller nu varenda mediaskrymsle och när det till sist också kom lite nytt på nyheterna i går kväll, handlade det om en bussolycka och sen kom vädret.

Meteorologen började med temperaturen, visade en världskarta och en siffra. Kartan var röd, väldigt röd. I det här sammanhanget betydde det värme, inte politik. Och siffran visade att medeltemperaturen nu höjts med nästan en grad (minns inte sen när, men det var – för mig – nyss, det minns jag).

Det är ödesfrågan. Hur vi – alla, i hela världen – ska hantera uppvärmningen vi skapat.

Jag misströstar.

November månads största googlesökningsfråga var nämligen: hur framställs mjölk?

Jag säger bara det!


  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1172