Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Nya upptäckter.

TanteriSkapad av Sigbritt Ernald 2014-12-28 16:57
Ibland undrar jag om jag inte egentligen har nån sorts bokstavskombination, ni vet. Jag har förstått att vissa mänskor som brukar sorteras in i nån sån fålla har svårt att sortera bland intrycken. Och blir trötta.

Jag blir trött när det är för mycket runt mig. Jag vill därför ha rutiner – mat vid samma tider till exempel. Och inte saker på fel ställen – visparna på samma krok, sygrejerna i sin låda, inte en massa grejer liggande lite här och där och hur som helst. Om det ska vara fler saker än de nödvändiga, ska de vara vackra och stå i grupper där de på nåt sätt hör ihop så att de blir en enhet; en färg, en funktion, en form. Så att allt blir överblickbart. Och lugnt.

Därför tycker jag mycket om när jag har städat färdigt.

Men nu har jag upptäckt att jag också behöver rymd; plats och tid runt mig och det jag ska göra. Inte kan jag längre – och längre är nog nyckelordet – inte rusa iväg så fort från fikat som jag kanske (kanske är också ett nyckelord) skulle behöva.

Och bokstäverna på turistkartorna har krympt och blivit så förbaskat små. Och nya namn på tunnelbanestationerna är så konstiga att de är helt omöjliga att lära sig utantill tills man inte behöver dem längre.

Men då börjar jag tro att alltihop är tanterier. Ålder alltså.

  • Kommentarer(1)//bloggen.sigbritternald.se/#post1176