Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Svenska matvanor

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2015-02-14 11:38
Läser om matvanorna i Sydafrika. I Kapstaden äter man Cape cuisine (också kallat Cape Malay) och det bör man, om man åker dit, äta minst en gång.

Som färskpotatis och matjesill, tänker jag. Det bör man i alla fall äta en gång om man kommer till Sverige.

Fast detta verkar faktiskt inte lika exotiskt. Det är visst nåt slags milda curryrätter och det är vi kanske mer vana vid än andra är vid sill.

Om man hellre vill äta genuint afrikansk mat, får man ta sig till "the townships". Där kan man alltså få äkta afrikanskt kök: grillat kött.

Så här års är det kanske inte så lätt, men annars kan man bara gå ner på gården där nån av grannarna står och fryser vid föreningens klotgrill och vänder köttbitar över den "öppna elden".

Och just nu undrar jag då vad Sverigedemokrater och medlemmar i Svenskarnas parti tycker är genuint svensk mat – matjes eller grillat. Jag tror mig ha hört att man vid midsommaraftonfirandet, det svenskaste av alla svenskheter, numera har börjat grilla.


  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1184