Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Och hur kan man se ut?

TanteriSkapad av Sigbritt Ernald 2015-02-25 13:51
Det finns val att göra för en tant. Ska man till exempel bara fortsätta att se ut som "vanligt" eller byta stil?

Jag ser andra tanter som bär jeans på ett sätt de förmodligen gjort sen de var unga på sextio- eller sjuttiotalet. De liknar liksom "överliggare"; studenter som aldrig blir klara med sin ungdom.

Sen finns det de som byter ut sina jeans mot rymliga piratbyxor när det är lagom varmt och lite rymligare mjuka byxor och en bekväm överdel, eller vad det kan kallas. Och bekväma skor och liksom ser oformliga ut.

Bekväma skor är underbart, men jag undrar varför de måste vara så förfärligt fula. De har grå sulor som "lutar" och gärna kardborrband ovanpå. Hemskt.

Jag träffade en skodesigner för några år sen. Hon var alldeles nyss färdigutbildad och hade fått jobb i Hongkong. Jag föreslog henne att göra snygga och bekväma skor, men det verkade inte alls vara nåt alternativ.

Igår satt jag en stund och tittade på folks fötter. De var iklädda sandaler. Så väldigt olika form fötter har, tänkte jag; breda eller långa eller med långa tår eller korta eller spetsiga; eller med extra lång stortå eller inte. Alla varianter. Men oftast ser de skor alla dessa fötter ska stoppas in i alldeles för lika ut.

Hade jag väldigt gott om pengar skulle jag låta "skräddarsy" mina skor.

Det är lättare på klädfronten: Man behöver inte se oformlig ut. Man kan i alla fall välja den där sortens mer kulturtantiga varianten med färgstarka och vackra tygsjok som döljer allt.

Eller göra sig till en spröd engelsk överklasstant och klä sig med stil. Sprödheten är förstås inte självklart lätt att åstadkomma. Med min bonnigt rejäla benstomme skulle jag aldrig lyckas med nåt sånt. Tyvärr.

  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1186