Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Bra idéer

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2015-04-03 07:27
Två artiklar i morgontidningen:

En om påven. Han röjer i Vatikanens ekonomi.

Jag har alltid tyckt att namnet Banco di Santa Spirito varit mycket motsägelsefullt. Helig Ande; vind och liv – och pengar. Dessa smutsiga papperslappar och metallstycken.

Kanske tycker il papa något liknande, men det är förmodligen inte bara så. Hans organisationsförändringar är till för att får bort korruption, svågerpolitik och slöseri, står det. (Fast svågrar i Vatikanen..?)

Dessutom har han låtit installera duschar för hemlösa – på Petersplatsen – och säger att tomma kloster bör öppnas för flyktingar.

Heja heja påven! Det gör mig varm om hjärtat att läsa denna långfredagsmorgon.

Och en debattartikel (Värdegrunder ett surrogat för verkliga förbättringar) som handlar om värdegrundsorden, de där tjusiga som inte står för nåt utan bara ska skrivas in i dokument som sen ska visas upp "vid behov", alltså när ytan ska putsas.

Så denna långfredagsmorgon tänker jag på det Jesus säger om de vitmenade gravarna som är fulla av de dödas ben – tjusigt utanpå men inuti förruttnelse.

Heja heja! Mera sånt! Att slänga pärmarna med alla onödiga vackra men meningslösa ord och tala klarspråk vore lika uppfriskande som en dusch för en hemlös på Petersplatsen.

Så röj! Släpp in vindarna! Det är påsk och vår.
(Och till sist en gissningstävling: vilka ord får röda understreck – alltså felmarkeringar – i min just skrivna text? Se*!)


* Vatikanens, Spirito, papa, Petersplatsen, långfredagsmorgon och sånt.


  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1194