Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Detta fattar jag inte 1

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2015-04-23 16:18
Det kommer såna där dagar då man bara vill göra vad som helst annat.

Jag förstår mig inte alls på det där med föräldrar. Igår morse hörde jag, medan jag gjorde mig beredd att gå, hur de på radion pratade om potträning. Eftersom jag var på väg ut var min koncentration inte total; jag hörde mer tonen än alla orden.

En kvinna hade, berättade hon nästan andlöst och kanske lite skuldtyngt eller möjligen förläget, skrivit en bok om hur hon börjat träna sitt lilla barn att kissa och bajsa på potta redan när han var två månader. Det gällde att bli uppmärksam på barnets signaler och komma nära, så nära, sa hon. Komma på att han brukade bajsa just när han ätit klart, till exempel, och sånt.

Och det var ju väldigt bra, tyckte en annan kvinna, hon som var där för att tycka tvärtom, att man kom nära, så nära, men annars! Om man var tvungen att stå i toakön, det blev ju besvärligt. Och att hela tiden vara såå uppmärksam på barnet. Nä.

Toakö?

Om jag inte har fattat fel, så är det bara en förälder i taget som är hemma (mesta tiden i alla fall). Och finns det större syskon går de på dagis, så det kan väl inte vara kö till toa.

Eller var det på lattefiket hon menade?

Jag förstår mig alls på det här med föräldrar. Vad händer med vuxna människor när de får barn? Inte blir de vuxnare. Det trodde jag skulle hända. Men inte då.

Men det är kanske nåt annat. Den där tonen föreföll mig sakrosankt, som om föräldraskapet toge en bortom verkligheten, placerade en i ett annat tillstånd.

Himlen typ.


  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1197