Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

På riktigt

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2015-08-05 11:43
Jag är så trött på det jag skriver här. Därav uppehållet, tror jag.

För inte gör jag nåt särskilt intressant som är värt att skriva om och inte heller tänker jag särskilt intressanta tankar.

Just nu håller jag till exempel på med samma sak som jag alltid håller på med i augusti – jagar bär. Här till exempel:

Inte är det så intressant. Men kommunen planerar att bygga 8000 lägenheter här i min närblåbärsskog (jag har inte skrivit fel – åtta tusen), så kanske får jag i alla fall annat att skriva om. Och där hospitalets förvildade hallon står ska det bli park. Utan vildhallon, antar jag.

Som förberedelse för detta åkte jag till en odling för att plocka hallon. De var sura och dyra, inte alls goda och gratis som de förvildade, men naturligtvis mer lättplockade. Där fanns varken nässlor eller fästingar.

Och så fanns det andra sorters plockare.

I vildhallonsnåren träffar man andra tanter. I tamhallonraderna rörde sig familjer med barn. Först sprang barnen med en liten plastburk och plockade de röda bär som liksom fanns utanpå snåren. Det blev inte många. Sen kom föräldrarna och gjorde likadant. Jag försökte tipsa: Lyft grenarna, titta under, titta inuti. De glodde mest på mig.

Det är inte som på Coop, tänkte jag, det är ingen som lägger upp de rensade bären i lagom höjd precis framför ögonen så att det bara är att flytta ner i korgen.

Igår hörde jag att nån frågat svenska folket om vilka djur, i Sverige, som är farligast. Svaret hade blivit:
1. ormar (finns för all del en relativt farlig)
2. spindlar (finns väl inte en enda i Sverige vad jag vet)
3. lejon

Lejon?

Min lista hade sett ut så här:
1. fästingar (som har med sig en massa farligheter)
2. getingar (som dödar minst en person varje år)
3. ??? men kanske älgar (att krocka med)

Men lejon?

Och jag tänker att det är lite som med hallonen. Vanligt folk verkar inte längre ha en aning om vad som är på riktigt och vad som är påhitt.

  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1210