Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Frikopplingen på mangeln

TanteriSkapad av Sigbritt Ernald 2015-10-04 16:12
Förra veckan satt det en lapp på dörren till tvättrummet: Stängt tisdag för service.
För säkerhets skull hade servicepersonalen också satt en klisterremsa över hålen där man markerar sin tvättid med ett lås.

Såå bra, tänkte jag, och la till en lapp bredvid den första: Jag skulle vara såå tacksam och glad och ni kunde smörja frikopplingen till mangeln. Med vänlig hälsning! Sigbritt Ernald

Jag skrev så eftersom jag numera varit tvungen att vara tillsammans med folk ur över- och övre medelklassen: så tacksam om ni kunde. Inte hade jag skrivit så förut utan mer: Kan ni smörja frikopplingen? Men jag har förstått att det på nåt sätt uppfattas som en oartighet att inte lägga till en massa tacksam och konditionalis och en oartighet uppfattas som en order och ve dem som ger order åt det hållet.

Eller om det är nåt annat...

Ovh order ger man så här: Smörj frikopplingen! Tänker jag.

För en väldigt trög frikopplingsspak till mangeln är besvärligt. Naglarna jag mödosamt då och då försöker spara (för att kunna se fin nog ut) ryker all världens väg när jag tar i och kopplingsspaken äntligen flyttar sig med knarrande.

Och sån hade den varit länge, och jag vill gärna mangla lakanen för det är ju så underbart att lägga sig på alldeles släta lakan nån gång då och då. Det är som på ett fint hotell.

Servicepersonalen tog inte ner lapparna efter sig, jag tog ner dem, och vem vet om de varit där då? Men när jag skulle mangla igår gled frikopplingsspaken så fint och lätt.

Dessutom har jag gått med i republikanska föreningen.

  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1222