Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Supertantvarning

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2015-10-18 14:16
Vi var i kyrkan och det var en alldeles alldeles vanlig gammaldags högmässa utan experiment.

Där var gamla vanliga Kyrie: Herre förbarma dig över oss syndare! Jag kan inte riktigt förstå varför vi inte kan få bli påminda om att vi gör fel. (Såna diskussioner har hörts.) Det är alldeles för mycket egenrättfärdighet i luften nu, i denna individualismens tidevarv. En påminnelse om att det finns något annat än jag jag jag; och att det jag gör får konsekvenser för världen, andra (och mig själv), särskilt när jag bara bryr mig om mig själv. Vilket vi alla gör då och då.

Ett korrektiv.

Och Gloria och Agnus Dei och välsignelsen.

Och jag kunde strunta i den där pappersbunten som kallas agenda och finns till för att alla ska få veta precis vad som händer. Det finns till och med små historielektioner i högerkanten om hur gamla texterna är och varifrån de kommer. Och det är väl för all del bra, men ... Nä. Det är så skönt när det bara sitter där och man slipper fladdra med papper och bara kan koncentrera sig på väsentligheterna.

Och det var inga platta texter som låter ana att Gud är den som först och främst ska förstå oss när vi inte klarar ut livspusslet.

Så underbart skönt.

Men så tantigt! Tänk vad jag hade tyckt om denna människa när jag var tjugo ...

  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post1225