Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Varför kräver detta bloggprogram rubriker av mig hela tiden det är så tjatigt!

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2012-08-31 11:36
Nu. Nu så börjar hösten.

Jag har plockat in de näst sista besvärliga papperen i en pärm, skrivbordet känns rent; jag ska börja lunka på.

Jag tycker om när det lunkar på, när det inte ligger papper och saker överallt och jag kan koncentrera mig.

Det regnar också och stänger ute annat än dropp och gråhet. Nu kan det få vara grått. Ett tag. OBS! ETT TAG, BARA ETT LITET TAG! (Om någon vädergud hör mig.)

I morse läste jag en recension av Aris Fioretos. Den var så tjusig och handlade om en bok han tyckte var rätt bra. Men framför allt var hans recension tjusig och stilig och jag kände att det där var inte min värld. Ett slags förfinad elegans om en man som skriver om en antik grek.

Om lördagsmornarna gör vi allmänbildningstestet i en av våra dagstidningar och vi missar aldrig Hallands floder och sånt. Oftast tar vi dem på volley. Eller bara på rubriken: Stad i väst. Göteborg. Senast tog jag flugsvamp på första ordet – amarant.

Men vi kan aldrig nya artister och framför allt inte yngre filmstjärnor. Vi har inte ens hört deras namn när vi vänder på tidningen och tittar i facit. Vi har bara i förbifarten kanske hört filmernas titlar.

Det är sällan böcker de frågar efter, man jag skulle inte klara de nyaste där heller. I somras tänkte jag uppdatera mig och köpte Cirkeln, den där ungdomsboken som gjort dundersuccé. Tre gånger har jag försökt. Den börjar med en tonåring som sitter hos skolans kurator och det går bara inte.

Men nu har jag en annan bok som jag inte läser för fort för att den inte ska gå ta slut för fort. Den handlar inte antika herrar och inte om tonåringar. Den handlar om min värld.


  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post910