Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Syrligheter

BerättelserSkapad av Sigbritt Ernald 2013-01-25 12:09
Det är kallt och hemskt vackert. Isdrottningen vandrar över markerna, sveper sin mantel över jorden. jag och de små blåmesarna ser henne mellan ekarna, det är jag säker på.

Och jag är sur.

Ibland är man det och då är det skönt att få vara det ifred, men det är inte roligt i alla fall.

Det beror på nydatorinköpet och allt pill som ska ordnas för att man i lugn och ro ska kunna göra det man ska göra. Så mycket omständigheter. Och jag ringer support hit och dit och de säger "pröva det". Och jag säger att så var det inte förra gången, för ett halvår sen, det var inte det det berodde på utan nåt annat. DET minns jag i alla fall. Och så försöker jag försäkra mig om att jag kan hantera hela situationen nästa gång och undrar vad problemet mer skulle kunna bero på. Ingen aning. Säger pojken i luren.

Ingen aning.

Denna genomkontrollerade tillvaro har ingen aning.

Men jag vet i alla fall hur det kommer sig att jag är sur. Det beror också på bottensyran, hormonerna i min kropp, och jag vill skrika åt den: SLUTA! Sluta att bära dig åt som om du vore ung. Låt mig få vara TANT ifred. SLUTA LÄGG AV GE DIG NÅN GÅNG DÅ!!!

Men den nya datorns tangenter är underbart lättanvända och händerna, mina värkande fingrar och tummar flyger lätt över tangentbordet och syran, ja den ska kanske trots allt kunna ge sig. I kylen har jag en god lemoncurd, syrlig.

En kopp kaffe! En liten citronmacka. Mmm.

  • Kommentarer(3)//bloggen.sigbritternald.se/#post965