Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Kontakten bruten

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2013-03-10 19:37

Jepp! Berlusconi har i alla fall fått EN dom på sig. Till sist klibbar det trots allt fast!


Men vi har dragit ur sladden.

För det var så här: Vi har köpt varsin fin magisk maskin som man också kan ringa på. Och så har våra andra magiska maskiner inte på länge riktigt rappat på. Den gamla routern var död visade det sig när vi rotade... routade... bland sladdarna.

Så vi köpte en ny. Och då var telefonlinjen plötsligt död och vi kom inte på hur i allsin dar man kopplade in den och förresten är det bara min gamla mor, mannen i mitt livs barn och diverse telefonförsäljare som ringer på den och de viktiga av dessa kan med största säkerhet också slå andra nummer än det gamla.

Så nu har vi börjat losskopplingen. Jag har dragit ur en sladd till en av apparaterna. Denna svarta är 35 år, inköpt i början av mitt första äktenskap. Efter gräl om färgen, om jag inte minns fel. Svart, tyckte jag. Det skulle vara svart, för så hade telefonerna alltid sett ut. Annars var det liksom ingen telefon.

Fina gamla apparat.

Än kan jag inte slänga den. Den är borta från skrivbordet så där är nu så gott om plats. Den får stå på kistan ett tag. För inte kan den stackarn stå i källaren. Inte heller kan den skänkas till Myrorna. Eller tas med till återvinningen.

Så mycket struntprat och Viktiga Samtal som gått igenom den.

Och det är lite som att koppla loss sig från omvärlden. Tanken är kanske absurd när man har magiska maskiner som visar ALLT. Men den är liksom losskopplade från ... den pålitliga omvärlden.


  • Kommentarer(1)//bloggen.sigbritternald.se/#post985