Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Varför inte?

ReflektionerSkapad av Sigbritt Ernald 2013-03-26 18:24

Igår röntgade jag mina värkande tummar och sen bad jag att få titta på bilderna. Huvva vilka långa benfingrar jag har! På vissa av bilderna var det nåt slags beläggningar i groparna vid tummen och andra vita klumpar som liksom stack ut ur bilden. Det är kanske artrosen som ser ut så.
– Det brukar bli så när man blir äldre, sa sköterska.

Äldre och äldre? Hur gammal är äldre? Men det är ju inget att bry sig om egentligen, om man jämför.

Däremot hörde jag ett inslag på radion som man kan bry sig om. Dilsa Demigbar-Sten och några andra pratade om skolan. De sa att det är omöjligt att förstatliga den igen.

Varför det? Jag fattar inte.

Är det så att de tänker att utvecklingen alltid går framåt och att framåt är att inte ha statliga saker som skolor och järnvägar och vägar och sånt. Är det tanken att den fula kommunismen lurar bakom hörnet om vi inte låter den Goda Marknaden sköta livet åt oss.

Det har hänt förr. För längesen fanns det privata järnvägar i Sverige, men det fungerade inte i längden. I längden tycks det också vara helt galet att inte ha en statlig skola. Och all den där förbannade valfriheten som bara gynnar de starka, bort med den!

En skola som inte fungerar är verkligen nåt att bry sig om och det verkar vara på tiden att göra det alldeles oerhört mycket.

  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post991