Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Hur gör vi med dem?

BerättelserSkapad av Sigbritt Ernald 2013-04-03 10:52
I pappersmorgontidningen (så jag kan tyvärr inte hänvisa er till nättidningen) finns en bild på hur Nordkoreas ledare Kim Jong Un står med en kikare och spanar.

Han står nog i ett fort. Där finns en blå stege, stora stenar, halm ovanpå, en sandsäck. Han lutar sig lätt mot en tjock stenmurskant och spretar med vänsterhandens fingrar. Handen är behandskad, handsken blänker.

Bredvid honom står en mycket ung man med glödande röda runda kinder och något i handen. Ett spjut? En stav med en fransk lilja i toppen? En leksak.

Det är Sydkorea de tittar på; Sydkoreas territorier på andra sidan gränsen fyra kilometer bort.

Jag vet att den där lille med de plufsiga kinderna hotar med kärnvapen, men det ser ut som om han snart tänker beordra sin kompis:
– Dö, slangbellan!
Eller:
– Ärtbössan för helvete!

Jag önskar det bara funnes slangbellor och ärtbössor, särskilt när mycket unga män, såna som fortfarande inte är torra bakom öronen (som man sa förr), ska regera. De ska inte behöva skrämma miljoner andra människor eller kanske – ve och fasa, hemska tanke – förgöra med kärnvapen.

De gamla skitstövlarna är förstås inte bättre. Jag säger bara B och Italien så vet ni vem jag menar. Eller Putin, Jacob Suma, Bashar al-Assad, Mugabe...

Men ändå. Pojkar ska bara leka med leksaker.

(Mannen i mitt liv undrar: står inte det i FN:s barnkonvention?)

  • Kommentarer(0)//bloggen.sigbritternald.se/#post993