Sigbritt Ernalds blogg

Sigbritt Ernalds blogg

Nödvändig

Ev. ätbartSkapad av Sigbritt Ernald 2012-12-28 18:10

När Historieätarna befann sig på 70-talet kände jag märkligt nog inte alls igen mig. Jag var ju trots allt rätt vuxen på den tiden och framför allt lagade jag mat (till alla plockare på föräldrarnas jordgubbsodling), men inte gjorde jag en massa pulversoppor.

Eller aladåber.

Jag gjorde ugnsstekt falukorv och matpajer av alla möjliga sorter och drack te i massor och blev vegetarian ett tag. Och hos mina då blivande svärföräldrar fick jag Flygande Jakob.

Hör nu överallt om en ny kokbok, Den bruna maten, som är resultatet av provlagning av mat från recept ur en plastlåda med receptkort från 70-talet. De recepten känner jag inte heller igen – skinkägg i gelé, paprikagratinerat böcklingbröd och tvåburkssoppa.

Behöver vi dem?

Men detta är en av mina 70-talskokböcker. Såna behöver vi!  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Thomas Ernald 2012-12-28 19:12

Jag tyckte också att det kändes lite konstigt att sånt som potkäs skulle vara 70-tal, eller ett mer allmänt bruk av bananer (om det inte betydde att det var begränsat till friterade såna). Det var mer underhållande med sent 1800-tal eller frihetstiden. Kanske för att jag inte orkar vidimera eller förkasta det som de påstod.